Izvor: Objektiv
09.07.2021 u 09:27
0

SAVETI PROFESIONALCA: Ako perete veš na OVAJ način, uvek će biti mekan i BEZ tragova deterdženta

Ovo su saveti profesionalaca

PROČITAJTE JOŠ:

STEFANOVIĆ: UVOĐENJE OBAVEZNOG VOJNOG ROKA VEOMA VAŽNO!

Korona ne posustaje za 24 sata još 97 novozaraženih!

PODMETANJE TELEKOMU! Lučić za HAPPY: Konkurencija svoje nesupehe prebacuje na politički teren! Telekom se širi i na makedonsko tržište!

Svi bismo želeli da nam peškiri i posteljina budu tako mekani i čisti kao u hotelima.

Već nakon nekoliko pranja, oni postaju grupi i gube na kvalitetu.

Da biste imali savršeno opran veš, koji će uvek biti svež i mekan, dobro je da znate koje stvari bi trebalo da radite. 

Opterećenje mašine za veš

Uvek se trudite da mašina ne bude prepuna. Idealna ravnoteža je da ispunite oko 80 odsto bubnja. Ako stavite veću količinu veša, on se neće dobro oprati, ni isprati. Isto tako, nije dobro ni da ostavljate bubanj poluprazan jer će se veš oštetiti zbog mehaničkog delovanja.

Temperatura vode

Da bi se izvršila dezinfekcija i da bi se otklonila prljavština, trebalo bi da podesite da temperatura vode bude između 40 i 60 stepeni. Pranjem u hladnijoj vodi se neće uništiti bakterije i grinje sa posteljine i peškira, a vrela voda oštećuje tkaninu.

Sredstva za pranje

Umesto omekšivača, osoblje u hotelima često koristi sirće da bi posteljina bila mekana. Prilikom ispiranja dodajte 100 ml sirćeta kako bi vam veš bio mekan i kako biste izbegli neželjene tragove od deterdženta.

Ukoliko imate problem sa flekama, pokušajte sa ovim savetima da ih uklonite:1. Sveže fleke od ulja pospite zamenom za šećer ili skrobom, a potom jednostavno operite veš.

2. Kako biste uklonili tragove od znoja na beloj odeći, koristite program pretpranja, bilo kojim deterdžentom na temperaturi 40, a zatim uključite program pranja za izbeljivanje.

3. Ako ostavite veš da odstoji sat vremena u vodi sa solju (jedna supena kašika na litar vode), a potom ga operete, uspećete da uklonite mrlje od kafe ili vina.

Sušenje veša

Stručnjaci savetuju da veš sušite na otvorenom vazduhu, pod suncem. Ako ipak morate da koristite mašinu za sušenje veša, stavite u bubanj tenisku lopticu i peškiri će vam biti mekani.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter