
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE
BEZ VEŠTAČKIH SASTOJAKA, KREMASTA I ZASITNA: Najbolji recept za RIBLJU PAŠTETU
Ako obožavate mesne namaze, zamenite ih domaćom paštetom od tunjevine koja se pravi očas posla, a zdravija je i daleko ukusnija.
Popularnost veganske kuhinje omogućila nam je da obogatimo posni jelovnik, a jedan od najomiljenijih vege recepata na svetu svakako je onaj za superbrzu riblju paštetu.
Ovaj zasitan namaz, koji će biti gotov očas posla, ima sastojke koji pružaju pikatan ukus i božanstven miris, a predstavlja zdravu i fenomenalnu opciju za doručak i večeru.
Odlično je rešenje kada postite, a kada je jednom probate – sigurno ćete je praviti i cele godine.
SLANE PALAČINKE SA PEČURKAMA I TUNJEVINOM: Brzo, jednostavno i preukusno
Riblja pašteta od tunjevine iz konzerve
Sastojci:
2 konzerve tunjevine
400 grama belog krompira
1 kašičica soka od limuna
3 kisela krastavca (može i više, po ukusu)
1 kašičica sitno seckanog peršuna
160 g posnog majoneza
1 kašičica senfa
so i biber po ukusu
Priprema
Oljuštite krompir, pa ga isecite na kocke i skuvajte. Dok je još vruć, ispasirajte ga kao za pire.
Dobro ocedite tunjevinu iz konzerve, pa je u jednoj činiji pomešajte sa sitno seckanim kiselim krastavčićima, peršunom, majonezom, senfom i sokom od limuna.
Potom to blendajte dok ne dobijete finu i glatku smesu.
Dodajte u to krompir, pa mešajte dok se ne sjedini.
Sipajte so i biber po ukusu.
Prebacite u staklenu teglu i čuvajte u frižideru.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PILEĆA SALATA: Savršena za fit liniju pred leto

ZDRAV I UKUSAN OBROK: Recept za punjene tikvice

PO BAKINOM RECEPTU: Brzi kolač sa višanjama

BEZ JAJA , JOGURTA I SIRA: Jedini recept za pravu srpsku proju

MALE TAJNE VELIKIH KUVARA: Kako da vam tost uvek ima ukus kao iz restorana
