Izvor: Glossy
15.10.2023 u 10:49
0

BRZO SE SREMAJU, A JOŠ BRŽE NESTAJU IZ TANJIRA: Sočne i UKUSNE LAZANJE sa PILETINOM i SPANAĆEM

Lagan ručak sa mesom po meri cele porodice.

Jedno od omiljenih italijanskih jela na našim prostorima su lazanje, koja se „po pravilu“ prave sa bešamelom i bolonjeze sosom.

Međutim, postoji mnogo varijanti kako možete da pravite ovo jelo, a danas vam predstavljamo lazanje sa piletinom, spanaćem i nekoliko vrsta sira.

PREDLOG ZA RUČAK: Pileći bataci u sosu od pomorandže – pikantnije jelo od ovog ne postoji

Jednostavno se pripremaju, a jednako su ukusne kao i originalne.

Sastojci:

9 kora za lazanje

900 gr belog mesa

1 kašika maslinovog ulja

1 crni luk

4 kašike neslanog putera

75 g rbrašna

300 ml pilećeg bujona

150 ml pavlake za kuvanje

150 ml mleka

150 g spanaća

3 čena belog luka

Za sos od sira:

400 gr ricota sira

1 jaje

1/4 šolje peršuna

1/4 šolje parmezana

3 šolje mocarela sira

Priprema:

Kore za lazanje skuvajte al dente, procedite i prelijte hladnom vodom, pa ostavite sa strane.

Piletinu skuvajte ili propržite, pa isecite na sitne komade.

U tiganju propržite na ulju sitno iseckani crni luk, pa dodajte puter, a potom i brašno.

Mešajte dok brašno ne dobije zlatnu boju, pa sipajte pileći bujon, mleko i pavlaku za kuvanje.

Posolite i pobiberite. Kuvajte još nekoliko minuta, pa dodajte mleveni beli luk i seckani spanać. Promešajte i posle 2 minuta sklonite sa šporeta.

U posebnoj posudi umutite jaje, rikotu, rendanu mocarelu i parmezan, pa dodajte peršun i sve lepo sjedinite. Malo sosa od sira odvojite sa strane.

U posudu u koju ćete peći lazanje sipajte malo sosa sa spanaćem, pa poređajte 3 kore za lazanje da prekriju dno, a zatim sipajte polovinu sosa sa sirom, poređajte pola količine piletine, a onda sipajte trećinu sosa sa spanaćem.

Preko stavite još 3 kore, pa ponovite proces. Premažite drugu polovinu smese sa sirom, stavite drugu polovinu belog mesa i premažite trećinom sosa od spanaća.

Poređajte poslednje tri kore i sipajte sos od spanaća, pa prelijte sosom od sira koji ste na početku odvojili sa strane.

Ubodite čačkalice i prekrijte alu folijom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180C oko 45 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 2-3 minuta. Ostavite da odmori 10 minuta, pa secite i uživajte u ukusu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter