BUDI SVA ČULA: Lažni mus od dva sastojka – čokoladni recept koji ćete zapamtiti zauvek
Čokoladni mus, lagani krem čija je tekstura mehuričasta i penasta, francuski je klasik s kojim se ne treba šaliti i pristupati mu neozbiljno.
Mus ima svoja pravila i zahteva veštinu i vežbu – ili barem poznavanje nekog dobrog trika. Ovaj neverovatno ukusan čokoladni krem ukrao je ono najbolje od klasičnog musa – sneg od belanaca i čokoladu. Rezultat je krem savršenog čokoladnog ukusa i lepe lagane teksture.
IZAZIVA KANCER: Toksikolog o formaldehidu – hemikaliji u preparatima za ispravljanje kose
Kao i kod musa, za najbolji rezultat bi trebalo da prestanete da mutite šam tik pre nego što postigne najveću čvrstoću.
Za ovaj desert treba vam manje od 5 minuta, a od količina naznačenih u receptu dobićete dve porcije. Gotov krem stavite u firižider na barem četiri sata pre posluživanja. Poslužite ukrašeno svežim listićima nane, uz šumsko bobičasto voće, kuglicu sladoleda od vanile ili nezaslađeni šlag.
Sastojci:
čokolada s barem 60 % kakaa
3 jaja, odvojeno belance i žumance
Priprema:
Otopite čokoladu na pari u velikoj činiji. Umešajte žumanca u otopljenu čokoladu. Umutite belanca u čvrsti (ali ne najčvršći) sneg. Polako spojite čokoladu i šam: malo po malo šama stavljajte u zdelu s čokoladom. Nemojte miksati ni mešati, samo preklapajte belance čokoladom. Dok na ovaj način stavite sav sneg u čokoladu, dobićete homogenu smesu. Ulijte smesu u šoljice ili činijice u kojima ćete poslužiti krem.
Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74