Izvor: blic žena
19.06.2024 u 09:46
0

Čaj protiv vrućine: Uz 2 šoljice ovog napitka lakše ćete pregurati toplotni talas

Smanjuje nivo sebuma, bori se protiv akni, neguje oštećenja na koži od preteranog sunčanja i jako je dobar za podočanjake i bore

Naredne dane obeležiće temperature i do 40 stepeni Celzijusa, a pored već poznatog saveta da izbegavate boravak napolju u najsunčanijem delu dana, rashladite sobe, izađite napolje. u prirodu, šetajte pored vodenih površina i plivajte u rekama, jezerima, morima i bazenima.

Na nesreću, stresori iz okruženja, a posebno štetni sunčevi UV zraci, uzrokuju rak kože. Ovaj čaj neki tvrde smanjuje slabljenje ćelija na površini kože. Dakle, pijenje najmanje dve šolje zelenog čaja dnevno može vam uštedeti mnogo problema!Ističe se preporuka specijalista socijalne medicine da je pored vode za piće najzdraviji napitak za organizam koji nam može pomoći da lakše savladamo tropski talas. Najzdravije piće pored vode u Centru za unapređenje zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica podsećaju da je čaj vekovima, pored kvalitetne vode, važio za najzdravije piće. U narodnoj medicini gotovo svih naroda sveta postoji tradicija lečenja biljem i čajevima.

Fitoterapija, ali je dobro znati kada treba piti koji čaj, na koji način, koliko često i koliko dugo, jer da nije tako, moguće su štetne posledice po zdravlje i one se stvarno javljaju.

Džesika Alba, Dženifer Aniston i Lejdi Gaga se kunu u zeleni čaj. Svaka od ovih poznatih dama smatra da im napitak donosi dobrobit u različitim životnim segmentima.

Džesika Alba pije smuti od zelenog čaja ujutru kako bi sebi obezbedila dovoljnu količinu energije u toku dana, Dženifer Aniston konzumira zeleni čaj kako bi ostala u formi i fit, a Lejdi Gaga se kune da je joj napitak smanjuje nivo stresa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter