
Foto: Pixabay/Ilustracija
DOMAĆI HLEB KAO ISPOD SAČA: Ovako nešto se ne može kupiti u pekari ili prodavnici
Domaći hleb nije teško napraviti, samo precizno pratite sve instrukcije
Domaći hleb od raženog, kukuruznog i pšeničnog brašna pravi je hit, a pre svega je izuzetno zdrav i ukusan:
OVAKO SE HRANIO SVETI SAVA: SVETOGORSKA SARMA Originalan recept sa Svete Gore
500 gr pšeničnog brašna
1 šolja od 2dl. kukuruznog brašna
1 šolja od 2dl. raženog brašna
2 pune kašičice soli
30-40gr. kvasca
Voda po potrebi od 600-650ml
Priprema:
Izmešajte pšenično i raženo brašno, dodajte malo kvasca i soli pa lepo sa mlakom vodom umesite testo. Dodajte kukuruzno brašno pa sve premesite i ostavite na toplom mestu da testo nadođe. Na malo pšeničnog brašna premesite hleb, a onda stavite u posudu za pečenje i ostavite još 15 minuta da testo nadođe.
Pecite oko pola sata na 200 stepeni celzijusa, a onda smanjite temperaturu pa pecite još malo.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

OSVOJIĆE VAS SAMO JEDNIM ZALOGAJEM: Jednostavan recept za izvrsnu cezar salatu

REŠIĆE PROBLEM NESANICE: Voće koje će vam pomoći da spavate poput bebe

SAVRŠENO MEKANA: Recept za najukusniju štrudlu sa makom

ČOKOLADNA PICA: Italijanski specijalitet na sladak način
