DOMAĆI RAŽANI HLEB: Kao osmišljen za savršeno jutro
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
Potrebno je
- 200 g pšeničnog belog brašna
- 300 g raženog brašna
- 20 g kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 300 ml vode
- 1 kašika masti
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU: Biće sočna i mekana kao pamuk
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte kvasac sa malo mlake vode i šećera da nadođe. Dodajte belo i raženo brašno, pa sipajte ostatak vode, so i mast. Zamesite glatko testo pa ostavite na toplom mestu. Nadošlo testo podelite na 2 dela, pa ih rastanjite kao elipsu i uvijte kao rolat. Zatim, ostavite još pola sata da testo odmori. Nožem zasecite na 3-4 mesta. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Izvadite hleb iz pleha i zamotajte u krpu. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Saltimboka od rimske teletine

KAO ŠTO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Naučite kako da napravite kiselo mleko kod kuće

IDEALNA ZA SVE SLADOKUSCE: Najukusnija pita sa jabukama

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM: Zaboravićete da nedostaje meso

BOLJE NEGO U RADNJI: Lak recept za domaće posne tortilje
