
Foto: Pixabay/Ilustracija
Evo kako da sami napravite SLADOLED NA ŠTAPIĆU OD SVEŽEG VOĆA! (RECEPT)
Zapamtite: nikad niste previše „odrasli“ da biste uživali u sladoledu.
Pa opet, ako ste prešli doba kada je društveno prihvatljivo da hodate okolo sa usnama obojenim u ljubičastu nijansu, uvek u tom slatkom letnjem zadovoljstvu možete da uživate kod kuće, ili na ivici svog bazena. Preskočite sve kupovne varijante sladoleda i oplemenite svoja čula ovog leta domaćom varijantom koja se pravi od svežeg voća. Ledeni, slatki i osvežavajući sladoledi – gotovi u tri koraka!
POTREBNO – za 8 – 10 sladoleda:
- 4 šolje svežeg voća po izboru – breskve, maline, borovnice
- sveže ceđeni sok od jednog limuna
- ¼ šolje sirupa od agave
PRIPREMA:
Sve sastojke staviti u blender i izmiksati da se dobije ujednačena smesa. Ako vam se čini da je previše gusta, dodati jednu kašiku vode. Potrebna vam je glatka smesa koja se lako preliva. Sipati potom dobijenu smesu u pripremljene kalupe za sladoled. Ispuniti do četvrtine pa staviti drveni štapić u sredinu i napuniti do kraja. Prebaciti kalupe u zamrzivač.
Ostaviti tamo najmanje 2h, a u idealnom slučaju preko noći. Staviti spoljašnji deo kalupa pod toplu vodu kako bi se sladoled lakše izvadio iz njega.
U zamrzivaču, ovako pripremljene sladolede možete da čuvate i do dve nedelje.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

MALE TAJNE VELIKIH KUVARA: Kako da vam tost uvek ima ukus kao iz restorana

TRADICIONALAN BAKIN RECEPT: Jeftin ručak od samo par sastojaka

PRODUŽITE SEZONU OMILJENOG VOĆA: Domaće slatko od jagoda

NE ZAHTREVA PEČENJE: Recept za najukusniju tortu sa jagodama

RECEPT DANA: Galeta sa kajsijama
