IMAM BALDI Turski delikates sa dugom tradicijom za sve svečane prilike, a posan
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela. Reč je o punjenom patlidžanu koji se zapeče u rerni. Ovo jelo se jede hladno ili toplo, kao glavno jelo ili predjelo.
- 3 paradajza
- 2 dl soka od paradajza
- 4 čena crnog luka
- 2 dl maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- prstohvat šećera, cimeta, peršuna i mirođije
Priprema
Patlidžane prepolovite po dužini, sredinu sa semenkama izdubite i odstranite kašikom tako da dobijete patlidžane koji podsećaju na lađe. Posolite ih i ostavite da ostoje neko vreme kako bi pustili vodu. Za to vreme propržite na ulju crni luk koji ste prethodno iseckali. Dodajte iseckan beli luk i pradajz, a zatim začinite mirođijom i peršunom. Dodajte so, biber, malo cimeta i šećera. Ako želite možete da dodate i malo ljute papričice. Patlidžane isperite vodom i poređajte u vatrostalnu činiju ili pleh. Pripremljenim nadevom ih napunite i prelijte najpre maslinovim uljem a potom sokom od paradajza. Pecite u rerni oko 40 minuta dok ne uvri tečnost. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74