Izvor: Novosti
11.08.2024 u 15:34
0

IZBEGAVAJTE PRAZNE KALORIJE: Ovde se kriju i potpuno su nezdrave

Verovatno ste nekada čuli izraz "prazne kalorije", koji se odnosi na one mahom nezdrave.

Verovatno ste nekada čuli izraz „prazne kalorije“, koji se odnosi na one mahom nezdrave.

No, znamo li tačno šta su i gde se kriju?

VEŽBE ZA MOTORIKU I KOORDINACIJU KOJE MOGU PRAKTIKOVATI SVI: Od sedam do 77

Reč je o kalorijama koje ne pružaju nikakvu nutritivnu vrednost; često se sastoje od čvrstih masti i dodatog šećera. Nedostaju im vitamini, minerali, proteini, vlakna i masne kiseline, svi neophodni elementi uravnoteženog obroka.

Iako nam pružaju energiju kao i druga hrana, ne koriste nam nutritivno. U suštini, hrana sa praznim kalorijama doprinosi unosu kalorija, ali u njoj ima vrlo malo hranljivih materija.

Gde se kriju i šta bi trebalo da izbegavamo? Slatkiše, čips, pločice od žitarica, čokoladu, keks, kolače i krofne, gazirana pića, energetska, voćna i alkoholna (u koja spada i pivo), punomasne mlečne proizvode (sir i sladoled), kobasice, slaninu i rebarca, kao i brzu hranu (hamburgere, pice i pomfrit).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter