
Foto: printscreen/youtube
KAD GA PROBATE, NIKAD VIŠE NEĆETE JESTI KUPOVNI: Recept za najukusnije MEDENO SRCE koje ćete praviti jednom nedeljno
Pomešate sve sastojke, ispečete, premažete džemom i glazurom i eto najlepšeg domaćeg kolača u kojoj će uživati cela porodica.
Ne postoji ništa lepše od domaćih kolača, u koje svaka domaćica doda i mnogo svoje ljubavi dok ih priprema.
Maltene da ne postoji osoba koja ne voli „Medeno srce“, a domaća varijanta ovog kolača je mnogo lepša i ukusnija od kupovne.
DŽEM NA ZDRAVIJI NAČIN: Bez šećera, a ukusan!
Preporučujemo vam da odmah napravite duplu meru, budući da brzo nestaje iz tanjira.
Veoma se lako pravi, maltene samo treba da izmešate sastojke i ispečete kolač, pa da ga premažete omiljenim džemom od kajsije i glazurom od čokolade.
Sastojci:
2 šolje brašna
1 šolja šećera
2 kašičice cimeta
1 kesica sode bikarbone
1 čaša vode
4 kašike džema od kajsije + za premazivanje kolača po želji
200 gr čokolade
malo ulja ili margarina
Priprema:
U jednu posudu pomešati brašno, cimet, šećer i sodu bikarbonu, a potom dodati vodu i džem.
Kada sve dobro izmešate, sipajte u pleh i pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Kada je testo gotovo, vruće premažite džemom i ostavite da se ohladi.
Potom napravite glazuru tako što ćete staviti da se istopi čokolada, kojoj ćete dodati ulje i margarin.
Kada je glazura gotova, premažete je preko kolača i ostavite da se ohladi.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije
