
Foto: pixabay, ilustracija
KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.
- 500 g kadaif testa (tanko, narezano testo)
- 250 g rastopljenog putera
- 200 g mlevenih oraha ili pistaća
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 1 limun (sok i kora)
- 1 štapić cimeta
Priprema:
Kadaif testo raširite i podelite na jednake delove. Svaki deo prelijte rastopljenim puterom. Na početak svakog dela stavite malo mlevenih oraha ili pistaća i pažljivo savijte u rolnu. Rolne poređajte u podmazan pleh, prelijte preostalim puterom i pecite dok ne postanu zlatnosmeđe, oko 30-40 minuta na 180 stepeni. U šerpi pomešajte šećer, vodu, limunov sok i koru, i štapić cimeta. Kuvajte dok sirup ne postane gust. Vruć kadaif prelijte toplim sirupom i ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije
