
Foto: Pixabay/Ilustracija
KAO DECA SMO VOLELI OVAJ KOLAČ: Nostalgija u zalogaju
Ne može lakše, ovaj recep nam je dala mama.
Sastojci:
* 3 jajeta * 1 čaša (2 dl) šećera * 3/4 čaše ulja * 1 čaša jogurta * 2 čaše brašna * 1 prašak za pecivo * 1 vanilin šećer * rendana kora jednog limuna * 500 g (ili više) očišćenih trešanja
BRIOŠ Francuski slatki hleb mekan kao duša, a čokolada mu daje posebnu draž
Priprema:
1. Umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati ulje. Sve to dobro sjediniti, dodati jogurt, a zatim žicom za mućenje lagano umešati brašno pomešano s praškom za pecivo i rendanom korom limuna.
2. Izliti u namašćen i pobrašnjen pleh i poređati očišćene trešnje. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
3. Ohlađen kolač po želji posuti šećerom u prahu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

IDEALNA ZA SVE SLADOKUSCE: Najukusnija pita sa jabukama

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM: Zaboravićete da nedostaje meso

BOLJE NEGO U RADNJI: Lak recept za domaće posne tortilje

RECEPT DANA: Slatko od jagoda

RECEPT ZA LJUBITELJE ITALIJANKSE KUHINJE: Posna pica na nikad jednostavniji način
