
Foto: FREEPIK.COM/freepik
KAO ŠTO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Naučite kako da napravite kiselo mleko kod kuće
Lak recept za pravljenje kiselog mleka kod kuće, kao što su to radile naše bake
Iako kiselo mleko danas lako možemo naći u svakom marketu, neki od vas verovatno se sa nostalgijom sećaju detinjstva kada su ovaj mlečni proizvod naše bake pravile kod kuće.
Pored jedinstvenog ukusa, domaće kiselo mleko odlikuje se i vrlo lakom pripremom, pa ukoliko ste ljubitelj istog, obavezno isprobajte ovaj recept.
Osim što je ukusno, kiselo mleko je bogato i visokokvalitetnim proteinima i probioticima koji pozitivno utiču na probavni sistem i regulišu ravnotežu bakterija i crevne mikroflore.
Sastojci:
– 3 litra mleka (najbolje sa 3,8 odsto masti)
– kašičica šećera
– 350 g pavlake
PROČITAJTE: IDEALNA ZA SVE SLADOKUSCE: Najukusnija pita sa jabukama
Priprema:
U mleko stavite šećer i stavite da provri. Zatim isključite šporet i malo ohladite mleko.
Bake su govorile da je temperatura optimalna ako možete da držite prst u mleku 10 sekundi.
U posebnu posudu odvojite oko 300 ml mleka i umutite pavlaku. Smesu sipajte u ostatak mleka i dobro promešajte kašikom.
Prebacite u posudu u kojoj ćete kiseliti mleko. Najbolje bi bilo da koristite glinenu posudu.
Stavite krpu preko posude i ostavite preko noći na sobnoj temperaturi.
Prebacite kiselo mleko u frižider i sačekajte još 24 sata pre upotrebe.
Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije

POSTOJI NAČIN DA ZAISTA SMRŠATE: Da li znate šta je kalorijski deficit?
