Izvor: 24SEDAM
01.01.2025 u 18:50
0

KLIN ČORBA ZA MAMURLUK JE RECEPT DANA: Ukusan obrok koji pomaže telu da povrati snagu i ravnotežu

Burna noć je iza nas, ne nosi bez razloga epitet da je najluđa. Jelo se i pilo, a danas nam je glava teška, a telo obamrlo.

KAKO DA ZAISTA POBEDITE MAMURLUK: Doček je iza nas, a vi ste popili koju čašicu pića

Ništa se ne sekirajte, imamo rešenje i za to. Klin čorba kao rukom nosi mamurluk, samo da nađete neku dobru dušu da vam je pripremi.

U pitanju je tradicionalno jelo koje regeneriše organizam nakon burne noći. Njeni sastojci su bogati hranljivim materijama koje hidriraju telo, vraćaju energiju i umiruju stomak.

Zašto je klin čorba odlična za mamurluk?

Supa nadoknađuje izgubljene tečnosti, što je ključno nakon dehidracije izazvane alkoholom.

Povrće i meso oslobađaju minerale kao što su kalijum i natrijum, koji obnavljaju ravnotežu elektrolita u telu.

Topla, tečna tekstura olakšava varenje i umiruje želudac.

Pileće meso i pavlaka daju energiju i pomažu u oporavku tela.

Sirće ili limun razbistravaju glavu i pomažu jetri u razgradnji toksina.

Vreme pripreme:

  • 90 minuta

Sastojci:

  •     500 g pilećeg mesa (najbolje batak ili belo meso)
  •     2 šargarepe
  •     1 koren peršuna
  •     1 paškanat
  •     1 krompir
  •     1 glavica crnog luka
  •     2 čena belog luka
  •     1 lovorov list
  •     1 kašika sirćeta (ili limunovog soka)
  •     2 kašike pavlake ili jogurta
  •     1 kašika brašna
  •     2 žumanca
  •     Svež peršun
  •     So i biber po ukusu

Priprema:

U većem loncu stavite piletinu, šargarepu, peršun, paškanat, krompir, crni luk (presečen na pola) i beli luk. Prelijte vodom i dodajte lovorov list. Kuvajte na tihoj vatri dok meso ne omekša (oko 40-50 minuta).

Kada se meso skuva, izvadite ga zajedno sa povrćem, a supu procedite. Meso očistite od kostiju i iskidajte na sitne komade. Povrće možete naseckati na kockice ili izblendati u krem, u zavisnosti od teksture koju želite.

U supu dodajte sirće ili limunov sok kako biste pojačali osvežavajući efekat čorbe.

Pomešajte pavlaku, brašno i žumanca. Polako dodajte nekoliko kašika tople supe u smesu, mešajući kako bi se temperirala. Zatim sve vratite u lonac sa supom i lagano kuvajte dok se čorba ne zgusne.

Vratite meso i povrće u čorbu. Posolite, pobiberite i dodajte svež peršun. Poslužite toplo sa kriškom hleba ili čašom kiselog mleka.

Bon appetit!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter