![](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/01/prejedanje.jpg)
Foto: Freepik
KREMASTA LETNJA PASTA SA ČERI PARADAJZOM I PARMEZANOM: Obrok čijem ukusu nećete moći da odolite gotov je za 20-ak minuta
Isprobajte najlepšu kremastu letnju pastu koja se sprema jednostavno i brzo
Ako tražite brz, jednostavan, a opet ukusan obrok za tople letnje dane, ova kremasta pasta sa svežim čeri paradajzom i parmezanom je savršen izbor.
Kombinacija slatkog, sočnog paradajza i bogatog, kremastog sosa od parmezana daje jelu izvanredan balans ukusa.
Sve što vam treba je nekoliko osnovnih sastojaka i samo 20-ak minuta, a rezultat je savršenstvo na tanjiru koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane.
OČISTITE RERNU DOK SPAVATE: Potrebno je samo OVO, a sijaće se kao ogledalo
Sastojci:
- 200 g testenine po izboru (spageti, penne ili fusili)
- 200 g svežeg čeri paradajza, prepolovljenog
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 50 g sveže narendanog parmezana
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i sveže mleveni biber po ukusu
- Šaka svežeg bosiljka, seckanog (opciono)
- Prstohvat sušenog origana (opciono)
Priprema:
- U velikom loncu, zakuvajte slanu vodu. Dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu sa pakovanja dok ne postane al dente. Kada je testenina kuvana, sačuvajte šolju vode od kuvanja, a ostatak procedite.
- Dok se testenina još kuva, u velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte seckani beli luk i pržite ga kratko, dok ne postane zlatno, pazeći da ne pregori.
- Dodajte prepolovljenih 200g čeri paradajza u tiganj. Pržite ih dok ne omekšaju i počnu da puštaju sok, oko 5-7 minuta. Dodajte prstohvat soli, bibera i origana po želji.
- Smanjite temperaturu na nisku i ulijte pavlaku za kuvanje. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini, a zatim dodajte narendani parmezan. Nastavite da mešate dok se parmezan ne otopi i sos ne postane kremast.
- Dodajte kuvanu testeninu u tiganj sa sosom. Dobro promešajte da se pasta ravnomerno obloži sosom. Ako je sos previše gust, dodajte malo vode od kuvanja testenine kako biste postigli željenu konzistenciju.
- Poslednji detalji: Sklonite tiganj sa vatre i dodajte sveže seckani bosiljak, ako ga koristite. Još jednom sve lagano promešajte.
Serviranje: Poslužite pastu toplo, uz dodatni parmezan i sveže mleveni biber po želji. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
![BADEM KOLAČ JOŠ BOLJI OD KLASIČNOG: Umuti se i zapeče, prste da poližete](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/06/kolac.jpg)
BADEM KOLAČ JOŠ BOLJI OD KLASIČNOG: Umuti se i zapeče, prste da poližete
![SOČNI ARAPSKI HLEBIĆI PO JEDNOSTAVNOM RECEPTU: Spremaju se lako i brzo](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2022/11/hlebici.jpg)
SOČNI ARAPSKI HLEBIĆI PO JEDNOSTAVNOM RECEPTU: Spremaju se lako i brzo
![VOĆE I POVRĆE MORA DA SE LJUŠTI: Pranje ne uklanja pesticide](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2022/11/povrce-3.png)
VOĆE I POVRĆE MORA DA SE LJUŠTI: Pranje ne uklanja pesticide
![TORTILJE S PILETINOM: Slasno jelo koje se ne odbija, a svaki zalogaj je raj za nepca](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2023/12/printscreen-Instagram-fooddolls-1024x550.jpg)
TORTILJE S PILETINOM: Slasno jelo koje se ne odbija, a svaki zalogaj je raj za nepca
![SUFLE KLASIK FRANCUSKE KUHINJE: Osmislio ga je kuvar ljubavnice Luja XV](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/08/sufle.jpg)
SUFLE KLASIK FRANCUSKE KUHINJE: Osmislio ga je kuvar ljubavnice Luja XV
![BRZI KOLAČ SA MAKOM: Ovo voće mu daje posebnu draž, a posan i sočan](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2023/12/freepik-1024x435.jpg)