
Foto: Pixabay
MED LEČI SVE: Medeni eliksir za podizanje imuniteta
Med ima antibakterijsko, antivirusno, antigljivično i antioksidativno svojstvo i zato čuva naš organizam od bakterija, virusa i slobodnih radikala, tri najveća neprijatelja zdravlja.
Pravilnim korišćenjem meda u optimalnim količinama jačamo odbrandbene snage organizma. Svi parametri imuniteta, koji se klinički i laboratoriski dokazuju – krvna slika, aktivnost leukocita, titar antitela i opšte fizičko i psihičko stanje, se poboljšavaju.
Uzimanjem meda postičemo rast i razvoj organizma, usporavamo starenje, ubrzavamo oporavak od stresa i bolesti, jačamo opštu fizičku i psihičku sposobmost organizma.
NAPRAVITE DANAS PUTER POGAČU: Lako se pravi a mekana kao duša
Angina
– Sok od crnog luka skuvajte sa medom, pa ispirajte grlo na svaki sat, a na svakih dva sata popijte po jednu kašičicu ovog sirupa.
– Uzmite 10 g korena belog sleza i skuvajte ga u 150 ml vode, procedite, dodajte 30 g meda, mešanjem ujednačite, a onda sa ovim čajem ispirajte grlo.
Apetit
– U svakodnevnoj ishrani uzimajte med uz dodatak malo polena (cvetni prah)
– Dobro izmešajte narendanu svežu jabuku, med i jogurt. Uzimajte pre svakog obroka.
Astma
– Dobro izmešajte 1/4 kg meda i 1/4 kg neslanog maslaca, pa dodajte 3-4 kašike narendanog rena i 100 g istucanog belog luka. Uzimajte tri puta dnevno po jednu kašičicu.
Afte
Nekoliko puta u toku dana, držite što duže malo meda u ustima. Efekat je fantastičan.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PILEĆA SALATA: Savršena za fit liniju pred leto

ZDRAV I UKUSAN OBROK: Recept za punjene tikvice

PO BAKINOM RECEPTU: Brzi kolač sa višanjama

BEZ JAJA , JOGURTA I SIRA: Jedini recept za pravu srpsku proju

MALE TAJNE VELIKIH KUVARA: Kako da vam tost uvek ima ukus kao iz restorana
