
Foto: PIXABAY
NAJBOLJA TELEĆA ČORBA: Kafanski kuvari otkrivaju tajni recept, prste da poližete
Od sada ne morate da je jedete samo u kafani, priprema nije komplikovana a ukus je fenomenalan.
Potrebno je
- 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
- 1 koren celera
- 2 krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 žumance
- so
- biber
- lorber
- malo peršunovog lista
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk pa ga prodinstajte na ulju. Meso isecite na kockice pa ga dodajte, sa kostima, nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće isecite na kockice, pa posolite, pobiberite i sipajte 2 litra vode. Od dve kašike brašna napravite zapršku, pa kuvajte sve još 30 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku pomešanu sa umućenim žumancetom. Pospite sitno seckanim peršunom i zakiselite sirćetom. Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BEZ PEČENJA I KUVANJA: Najukusniji kolač od jagoda za manje od deset minuta

UKLJUČITE GA U SVOJU ISHRANU: Proleće donosi maslačak na trpezu

PO RECEPTU POZNATOG KUVARA: Portugalski rolat od pomorandže

RECEPT DANA: Francuska supa od luka

DORUČAK KOJI JE PRAKTIČNO DEZERT: Proteinski čia puding

1 thoughts on “NAJBOLJA TELEĆA ČORBA: Kafanski kuvari otkrivaju tajni recept, prste da poližete”
Teleća čorba nije crvene boje već bež boje . I efektnije je kada se stavi u tanjir u kojoj je teleća čorba samo kugla kisele pavlake a na nju malo seckanog peršuna a onda gost sam umeša u nju kiselu pavlaku .
Gledam kako su kuvari (šefovi) dostigli jako visok nivo u svojoj branši, svaka čast , tako i treba da bude , nekada su kuvari i kuvarice bile skoro pa omalovažavani , biti dobar kuvar nije lako, nije caka u tome da naučiš da spremaš deset jela i ti si kao dobar kuvar ima tu i te kako i umetnosti pored znanja .
Postoji jedna serija na Prvoj u vezi kuvanja , nije loša , mada može biti i bolje uradjena , da se se više prikazuje kako se spremaju jela a malo manje emocije takmičara i ocenjivanje žirija nakon spremanja , nigde ne mogu da vidim ko su ostala dva kuvara i gde oni rade , za jednog znam da radi u Klubu književnika a za ostalu dvojicu ne .
I još nešto , nema mnogo objavljenih recepata nakon te serije a i to bi trebalo .