Izvor: trpeza
07.03.2024 u 22:55
1

NAJBOLJA TELEĆA ČORBA: Kafanski kuvari otkrivaju tajni recept, prste da poližete

Od sada ne morate da je jedete samo u kafani, priprema nije komplikovana a ukus je fenomenalan.

Potrebno je

  • 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 žumance
  • so
  • biber
  • lorber
  • malo peršunovog lista

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk pa ga prodinstajte na ulju. Meso isecite na kockice pa ga dodajte, sa kostima, nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće isecite na kockice, pa posolite, pobiberite i sipajte 2 litra vode. Od dve kašike brašna napravite zapršku, pa kuvajte sve još 30 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku pomešanu sa umućenim žumancetom. Pospite sitno seckanim peršunom i zakiselite sirćetom. Bon appetit!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAJBOLJA TELEĆA ČORBA: Kafanski kuvari otkrivaju tajni recept, prste da poližete”

  1. Teleća čorba nije crvene boje već bež boje . I efektnije je kada se stavi u tanjir u kojoj je teleća čorba samo kugla kisele pavlake a na nju malo seckanog peršuna a onda gost sam umeša u nju kiselu pavlaku .
    Gledam kako su kuvari (šefovi) dostigli jako visok nivo u svojoj branši, svaka čast , tako i treba da bude , nekada su kuvari i kuvarice bile skoro pa omalovažavani , biti dobar kuvar nije lako, nije caka u tome da naučiš da spremaš deset jela i ti si kao dobar kuvar ima tu i te kako i umetnosti pored znanja .
    Postoji jedna serija na Prvoj u vezi kuvanja , nije loša , mada može biti i bolje uradjena , da se se više prikazuje kako se spremaju jela a malo manje emocije takmičara i ocenjivanje žirija nakon spremanja , nigde ne mogu da vidim ko su ostala dva kuvara i gde oni rade , za jednog znam da radi u Klubu književnika a za ostalu dvojicu ne .
    I još nešto , nema mnogo objavljenih recepata nakon te serije a i to bi trebalo .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter