
Foto: Printscreen/Youtube Simple Meal Prep.
Najbolji način da spremite posni prebranac! (RECEPT)
Vreme je posta, a posni prebranac je idealan za posnu trpezu.
Sastojci:
- 400-500 g pasulja tetovca (količina zavisi od zapremne posude u kojoj će se zapeći)
- 300-600 g luka isečenog na rebarca (količina luka po želji)
- 300 g praziluka, isečenog na kolutiće
- 2 čena sitno isečenog belog luka
- 1 glavica sitno isečenog luka
- 2 kašičice ljute tucane paprike
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- so i sveže mleveni crni biber
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 2-3 lista lorbera
Oprati probran pasulj, naliti vodom i ostaviti preko noći da nabubri.
Sutradan odliti vodu, sipati novu i kuvati pasulj oko 10-15 minuta, pa i tu vodu odliti. Ovaj postupak može se ponavljati još nekoliko puta da bi se umanjio problem sa nadimanjem. Kada voda sa pasuljem provri, dodati sitno isečenu glavicu luka i kuvati dok pasulj potpuno omekša, pazeći da se ne raskuva.
Rernu zagrejati na 200°C. U većem tiganju ili odgovarajućoj posudi, na pola količine zagrejanog ulja pržiti luk isečen na rebarca a kada zastakli dodati praziluk i nastaviti prženje dok ne počnu da se karamelizuju. Tada dodati, beli luk i sačekati da zamiriši. Skloniti sa ringle. Posoliti, pobiberiti, posuti ljutom i slatkom alevom paprikom i dobro sve promešati.
Zemljanu ili odgovarajuću posudu poprskati uljem, kutlačom sipati 1/3 kuvanog pasulja posoliti ga i pobiberiti, posuti malo ulja, po njemu rasporediti pola količine luka, sipati drugu trećinu pasulja, začiniti ga, posuti ostatkom luka i završiti pasuljem. Naliti kutlaču ili dve vode u kojoj je pasulj kuvan i sve još malo posoliti, pobiberiti, politi uljem, udenuti lorber i zapeći u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta, da se formira korica i lepo porumeni.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Saltimboka od rimske teletine

KAO ŠTO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Naučite kako da napravite kiselo mleko kod kuće

IDEALNA ZA SVE SLADOKUSCE: Najukusnija pita sa jabukama

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM: Zaboravićete da nedostaje meso

BOLJE NEGO U RADNJI: Lak recept za domaće posne tortilje
