NAJSOČNIJI TURSKI SLATKIŠ IZ TIGANJA: Tradicionalni recept za mini tulumbe raspametio je svet
Predstavljamo vam najlepši i najbrži recept za tradicionalne turske tulumbe u minijaturnom izdanju.
Turske mini tulumbe savršena su kombinacija tradicije i praktičnosti, donoseći autentičan ukus direktno u vašu kuhinju.
Ovi sočni i slatki zalogaji su ne samo brzi i laki za pripremu, već i idealni za svaku priliku.
Upoznajte se sa jednostavnim receptom koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj.
KAKO REGULISATI DIJABETES TOKOM LETA: Redovno kontrolišite šećer, prilagodite terapiju i unos tečnosti
za šerbet:
- 1,5 čaše vode (300 ml)
- 2,5 šolje šećera (450 grama)
- 2 kriške limuna
za testo:
- 3 čaše vode (600 ml)
- 3 kašike biljnog ulja (30 ml)
- 3 kašike šećera (60 grama)
- 2,5 šolje brašna (300 grama)
- 1/2 šolje skroba (60 grama)
- 1 pakovanje vanilinog šećera (5 grama)
za prženje:
- biljno ulje
PRIPREMA
Šerbet:
- U veći lonac sipati 300 ml vode i 450 g šećera, pa dobro promešati. Zatim dodati dve isečene kriške limuna i ostaviti na zagrejanoj ringli da vri 8 minuta, a zatim lonac skloniti sa ringle i odstraniti kriške limuna.
- Provrelu vodu prespite u drugu posudu kako bi se brže ohladila.
Testo:
- Na zagrejanu ringlu stavite dublji tiganj i u njega sipajte 3 čaše vode, 3 kašike biljnog ulja i šećer, pa promešajte sve dok se šećer u potpunosti ne sjedini sa vodom.
- Zatim dodati brašno, skrob i vanilin šećer. Sve to dobro mešajte na ringli dok voda u potpunosti ne nestane.
- Kada dobijete masu nalik na glinu, ostavite je da se hladi, pa kada se dovoljno prohladi rukama mesite dobijeno testo.
- Zatim testo ubacite u kesicu za oblikovanje sa zvezdastom modlicom na dnu. Istiskivanjem mase kroz modlicu dobićete prepoznatljivi oblik tulumbi, a kako bi bile minijaturne, sami se postarajte za dužinu priliko istiskanja.
Prženje:
- Zagrejte veću količinu biljnog ulja u dubokom tiganju. Kada ulje postane vrelo, zaronite mini tulumbice u njega i pržite sve dok ne dobiju zlatkastu boju.
- Kada ih ispržite, dobro procedite tulumbe od ulja, a zatim ih ubacite u posudu sa ohlađenim šerbetom i ostavite ih zaronjene u sirup oko 1 minuta.
- Potom ih izvucite šupljikavom kašikom kako bi se višak šerbeta ocedio.
- Vaše mini tulumbe sada su gotove i možete uživati u njima. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74