
Foto: INSTAGRAM
NAPRAVITE DEKORATIVNE ŠIŠARKE ZA NOVU GODINU: Spoj slatkog krompira, čokolade i hrskavih badema (VIDEO)
Ako tragate za desertom koji ne samo da je ukusan već i bogat hranljivim sastojcima, ovi kolači od slatkog krompira su savršena opcija. Kombinuju prirodne sastojke i neodoljivu teksturu, idealni su za sve koji žele da uživaju u slatkišima bez griže savesti. Ovaj recept spaja kremasti pire od batata, bogatu aromu tamne čokolade i hrskave bademe u desert koji je podjednako privlačan i za oči i za nepce.
MAĐARSKI GULAŠ ZA DANE PRAZNIKA: Najukusnije zimsko jelo!
Bilo da ih pripremate za novogodišnji ručak, prijateljsko okupljanje ili samo želite da obradujete sebe nečim posebnim, ovi kolači su pravi izbor. Njihov izgled inspirisan borovim šišarkama donosi praznični duh u svaku priliku, dok se jednostavna priprema uklapa u svaki užurbani raspored. Sve što vam treba su osnovni sastojci, malo kreativnosti i spremni ste da oduševite svoje goste ovim ukusnim i zdravim poslasticama.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
Za osnovu:
- 1/2 šolje kokosovog brašna
- 1/2 šolje sirovog kakao praha
- 1/2 šolje putera od oraha ili semena (puter od kikirikija, badema ili suncokreta)
- 1/3 šolje čistog javorovog sirupa ili meda
- 1/2 šolje pirea od slatkog krompira
- 1 prstohvat morske soli
Za dekoraciju:
- 1 šolja listića badema
- 150 g tamne čokolade, otopljene
- 1-2 kašičice kokosovog ulja ili otopljnog putera
- 1 kašika kokosovih pahuljica (samlevenih u blenderu ili mlinu za kafu)
Priprema:
1. U većoj činiji ili blenderu, sjedinite sve sastojke za osnovu (kokosovo brašno, kakao prah, puter od oraha, javorov sirup ili med, pire od slatkog krompira i so) dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica.
2. Dlanovima oblikujte male konusne kolače visine oko 5 cm. Postavite ih na papir za pečenje.
3. Ubadanjem listića badema u smesu, počnite od donjeg dela kolača i krećite se ka vrhu, kako biste dobili izgled borovih šišarki.
4. Otopite tamnu čokoladu sa kokosovim uljem na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (u intervalima od 30 sekundi) dok ne postignete glatku i tečnu teksturu. Po potrebi dodajte još kokosovog ulja kako biste postigli savršenu konzistenciju.
5. Držeći kolač iznad posude, prelijte čokoladu kašikom, osiguravajući da su svi bademi potpuno prekriveni. Stavite ih na papir za pečenje.
7. Stavite kolače u frižider na 15 minuta da se čokolada stvrdne. Posipajte samlevenim kokosovim pahuljicama za dodatni dekorativni efekat snega.
Čuvanje:
- Na sobnoj temperaturi: do 3 dana
- U frižideru: do 7 dana
- U zamrzivaču: do 3 meseca
Pogledajte u donjem videu kako se lako prave ove šišarke od batata, čokolade i badema:
View this post on Instagram
Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ZDRAV I UKUSAN OBROK: Recept za punjene tikvice

PO BAKINOM RECEPTU: Brzi kolač sa višanjama

BEZ JAJA , JOGURTA I SIRA: Jedini recept za pravu srpsku proju

MALE TAJNE VELIKIH KUVARA: Kako da vam tost uvek ima ukus kao iz restorana

TRADICIONALAN BAKIN RECEPT: Jeftin ručak od samo par sastojaka
