
Foto: FREEPIK/EyeEm
NEODOLJIVI TIRAMISU ROLAT: Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah
Ako volite čuveni kolač, ovaj desert ćete obožavati
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 160 g šećera
- 110 g brašna
- 10 g kukuruznog skroba
- 30 g kefira
- 15 ml ulja
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
Pročitajte: RECEPT DANA: Hačapuri – gruzijski specijalitet
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 8 g vanilinog šećera
Za premazivanje:
- 150 ml sveže skuvane kafe
Dodatno:
- kakao-prah
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja i šećere. Kad se smesa sjedini i postane svetla i prozračna, dodajte kefir i ulje, pa ponovo promešajte mikserom. U testo dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo. Mutite na slaboj brzini dok ne dobijete glatko testo. Testo izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite 10 do 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Zatim skuvajte jaku kafu pa je ohladite. Umutite dobro ohlađenu slatku pavlaku pa dodajte šećere. Umešajte krem sir. Dobro umutite. Sklonite papir za pečenje, a patišpanj potopite u hladnu kafu. Stavite veći deo krema preko patišpanja pa poravnajte. Pospite kakaoom pa pažljivo umotajte u rolat. Premažite ostatkom krema. Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NEODOLJIVI TIRAMISU ROLAT: Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah

RECEPT DANA: Hačapuri – gruzijski specijalitet

RECEPT DANA: Lake i brze čokoladne kocke, savršen dezert za celu porodicu

BELA, CRNA, CRVENA ILI SMEĐA: Koja je najzdravija vrsta pirinča?
