
Foto: FREEPIK.COM/user13256280
NOSTALGIJA NA TANJIRU: Prebranac kakav su spremale naše bake
Recept za tradicionalni prebranac, po receptu naših baka
Prebranac, tradicionalno jelo koje su naše bake spremale s puno ljubavi i strpljenja, savršen je izbor za hladnije dane. Ovaj starinski recept otkriva tajne pripreme najukusnijeg prebranca, bogatog mirisima luka, bibera i paprike, koji će vas vratiti u detinjstvo i obogatiti svaki obrok.
Sada je sezona slava i posnih dana, a prebranac je nezaobilazno jelo koje se uvek nađe na trpezi. Bogat ukus pasulja, sočnog luka i mirisnih začina čini ga savršenim izborom za svaku priliku.
Ovaj starinski recept, koji su spremale naše bake, vraća nas u detinjstvo i donosi toplinu domaće kuhinje. Evo kako da napravite najukusniji prebranac koji će svi obožavati!
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Tortilje sa karfiolom i spanaćem, nutritivno bogat obrok
Sastojci:
- 700 gr pasulja
- 1 veći praziluk
- 1 veći crni luk
- ulje
- obična tucana paprika
- tucana ljuta paprika
- so, biber
- lovorov list
- biber mleven
- biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostaviti pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodati u luk soli, ljute i obične tucane paprike.
U đuvečaru staviti na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

UKLONITE JE SA MENIJA: Koje grupe ljudi bi trebalo da izbegavaju jagnjetinu?

POSLASTICA OKO KOJE ĆE UKUĆANI OTIMATI: Najbolji recept za posne vanilice

RECEPT DANA: Bakina štrudla sa makom
