Izvor:
22.06.2024 u 19:46
0

Nutricionistkinja preporučila dve poslastice koje možete da jedete i kada ste na dijeti

Leto je stiglo, a naša želja za slatkišima ne prestaje. Međutim, za one koji traže zadovoljstvo zdravom ishranom, stručnjaci preporučuju određene poslastice koje mogu da ubrzaju i pozitivno utiču na metabolizam.

ogate proteinima, vlaknima i antioksidansima, ove alternative slatkim letnjim desertima nude osećaj uživanja bez krivice. Dijetetičarka Karolina Šnajder otkrila je dve takve poslastice, prenosi Index.h.

„Metabolizam se odnosi na složenu seriju hemijskih reakcija koje se odvijaju u telu da bi se hrana koju jedemo pretvorila u energiju. Uključuje različite procese, kao što su razlaganje hranljivih materija, sintetizacija proteina i uklanjanje otpada“, objasnila je za „SheFinds“.

Dakle, određene kombinacije hrane pozitivno utiču na metabolizam, pomažući telu da radi nesmetano i snažno.

Dijetetičarka je izdvojila dva favorita.

Puding od čia semenki sa bobicama

Čia semenke su bogate rastvorljivim vlaknima koja podstiču sitost i smanjuju apetit.

„Čija puding je zasitan i odličan je za zdravlje creva i borbu protiv upale. One su bogate rastvorljivim vlaknima, koja podržavaju zdravlje metabolizma i varenja, i omega-3 masnim kiselinama, koje su poznate po svojim antiinflamatornim svojstvima. s druge strane, bobičasto voće je bogato antioksidansima i vlaknima koja doprinose zdravlju creva i pomažu u regulisanju metabolizma“, objašnjava Šnajder.

Bademi preliveni crnom čokoladom

Bademi prekriveni crnom čokoladom su zadovoljavajuća poslastica, koja je takođe blagodet za telo. Osim toga, dijetetičarka ističe da se pokazalo da konzumiranje crne čokolade pre spavanja poboljšava san.

„Crna čokolada obezbeđuje antioksidante i flavonoide koji mogu da zaštite vaše ćelije od oštećenja, smanje upale i poboljšaju opšte zdravlje, dok bademi nude zdrave masti i vlakna koja podržavaju metabolizam i zdravlje creva“, zaključila je Šnajder.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter