Izvor: Alo
02.06.2024 u 22:25
2

OVAJ SASTOJAK JE KLJUČ DOBROG UKUSA: Punjene paprike i sarme biće mnogo ukusnije ako im dodate malo OVOGA!

Mleveno meso se koristi u mnogim jelima koja će biti ukusnija ako dodate jedan sastojak.

Omiljena jela koja se često nađu našoj trpezi su punjene paprike i sarme, posebno vikendom kada se cela porodica okupi za porodičnim ručkom. Tada je posebno važno da ručak bude ukusan. Evo kako da brzo pripremite savršeno jelo s mlevenim mesom.

Tajni sastojak

Neizostavan sastojak sarmi i punjenih paprika je mleveno meso. Bilo da kupite svinjsko, juneće ili mešavinu mesa, dinstanje mesa može da se oduži, jer ono pusti dosta vode, a opet, postoji opasnost da dugim dinstanjem postane suvo, pa da jelo na kraju ne bude baš ukusno i sočno. Kako bi to sprečile, iskusne domaćice koriste jedan trik, odnosno dodaju jedan sastojak u meso tokom dinstanja. To je soda bikarbona.

Koliko treba staviti?

Na 500 g mlevenog mesa treba staviti 1/3 kašičice sode bikarbone pre dinstanja. Dobro izmešajte smesu i ostavite da odstoji 15 minuta, a onda meso stavite u tiganj na dinstanje. Zahvaljujući sodi bikarboni, meso će brže biti gotovo, neće pustiti mnogo vode prilikom dinstanja, a ostaće sočno i meko. Osim toga, neće se zgrudvati kako se nekada dešava.  Samim tim će i punjene paprike ili sarme biti ukusnije i sočnije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “OVAJ SASTOJAK JE KLJUČ DOBROG UKUSA: Punjene paprike i sarme biće mnogo ukusnije ako im dodate malo OVOGA!”

  1. Rusi stavljaju i tikvicu , pomešaju je sa mlevenim mesom , nisam probala to sa tikvicama te ne znam ali treba i da se paprika prilikom punjenja ne prepuni baš čvrsto i da se kineskim štapićem, recimo, ili špicastim tankim nožem , kada se paprika nafiluje smesom od mesa pomešanim sa rižom (okruglo zrno) i svim ostalim začinima (što više dobrih začina to bolja punjena paprika) , kroz sredinu odozgo probuši sve do dna paprike da može i odozdo da udje voda prilikom kuvanja . I još nešto prilikom filovanja paprike , staviti malo brašna u tanjirć , i svaku papriku pri vrhu umočiti u brašno i tako ih ređati u šerpu .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter