OVAKO SE HRANIO SVETI SAVA: SVETOGORSKA SARMA Originalan recept sa Svete Gore
Ovu sarmu monasi sa Atosa spremaju za Badnje veče, naučite i vi da je spremite, a možete i da je zalediteRecepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmU
8 NAMIRNICA KOJE NE GOJE: Možete ih kozumirati bez griže savesti
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100gr. pirinča
- 350-400gr. mlevenih oraha
- 100gr. dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
- So, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beo luk u granulama, peršun, čili začin.
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvati u rerni na 200c./1h. i 10min.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
2 thoughts on “OVAKO SE HRANIO SVETI SAVA: SVETOGORSKA SARMA Originalan recept sa Svete Gore”
Poklopljeno
Poklopljeno pa pri kraju ukloniti poklopac da se sarma malo zapeče .