
Foto: Pixabay
PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas
Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.
- 1 veza svežeg bosiljka
- 2 čena belog luka
- trećina šolje pinjola
- so i biber po ukusu
- pola šolje sitno rendanog parmezana
- ekstradevičansko maslinovo ulje po potrebi
Priprema
Beli luk oljuštite pa ga izgnječite. Onda ga stavite u blender, dodajte lišće bosiljka i so. Blendajte manjom brzinom. Dodajte pinjole i rendani parmezan pa nastavite da blendate. Sipajte malo maslinovog ulja, ostatak parmezana i malo soli i bibera. Blendajte još 1 minut. Vaš pesto sos je gotov!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

SAVETI ZA KONTROLU PREJEDANJA: Nutricionistkinja otkrila kako smršati do leta

POTREBNA SU VAM SAMO DVA SASTOJKA: Recept za najukusniji čokoladni kolač

ODLIČNA ZAMENA ZA MESO: Naučite kako da pripremate i čuvate pečurke

MAGIČNI SASTOJAK: Jednostavan trik da vam palačinke nikada ne budu suve i žilave

RIBA I KROMPIRIĆI: Britanski „Fish and chips“ po originalnom receptu
