Izvor: City magazine
22.09.2023 u 22:26
0

PINĐUR: Recept za koji vam ne treba smederevac

Pinđur je sličan ajvaru, ali ima malo paradajza u sebi. Ako želite donaću zimnicu, nekoliko tegli možete da spremite već ovog vikenda.

Sastojci
8 kg crvenih paprika
4 kg paradajza
400 ml ulja
400 ml sirćeta
5 kašika šećera
2 glavice belog luka
2 veze peršuna
so

Priprema

Operite ili prebrišite paprike i spremite za pečenje. Kada su pečene ostavite ih u kesi da ih lakše oljuštite, a zatim ih očistite od semenki i ostavite preko noći da se iscede. Paradajz oljuštite i iseckajte na kockice.

PREUKUSNO I ZDRAVO: Boranija po receptu naših baka

Sutra iseckajte paprike na rezance. Paradajz staviti u šerpu, dodati šećer i kuvati dok se masa ne prepolovi. Zatim dodajte paprike, luk, peršun i so po ukusu. Kuvati dok se ne zgusne. Pred kraj dodati sirće i kratko prokuvati.

Vruć pinđur sipajte u zagrejane tegle i zapecite u rerni. Ostaje vam samo da tegle zatvorite celofanom umočenim u esenciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter