POHOVANI KARFIOL SA TARTAR SOSOM Brzinska večera koja osvaja na prvi zalogaj, a ne morate da brojite kalorije
Obrok koji se pojede u slast, idealan za večeru ili užinu
Potrebno je
- 1 glavica karfiola, razdvojena na cvetove
- 2 jaja, umućena
- 1 šolja brašna
- 1 šolja prezli
- ulje za prženje
Za tartar sos:
- 1 šolja majoneza
- 2 kašike sitno seckanih kiselih krastavčića
- 1 kašika sitno seckanog crnog luka
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
- sok od 1 limuna
- so
- biber po ukusu
Uputstvo:
U posoljenoj vodi skuvajte karfiol dok ne omekša, ali ne previše. Zasebno umutite jaja u jednoj posudi, a u drugoj stavite brašno, a u trećoj prezle. Valjajte svaki cvet karfiola prvo u brašno, pa u jaja, pa u prezle. U dubokom tiganju, na zagrejanom ulju pržite pohovani karfiol, sve dok ne postane zlatno smeđ. U jednoj posudi pomešajte majonez, kisele krastavčiće,seckan crni luk, seckan peršun, limunov sok, so i biber. Dobro promešajte. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74