
Foto: freepik.com
POLICAJKA ZA PRAVE LJUBITELJE ČOKOLADE I DOSTA FILA:Fenomenalna čokoladna torta ukusa koji se pamti
Fenomenalna čokoladna torta ukusa koji se pamti.
Za 1 koru – prave se 2 kore ukupno:
- 2 jaja
- 12 kašika brašna
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika kakaa
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 250 g putera
- 200 g crne čokolade za kuvanje
- 1 kašika ruma ili arome
- 1 vanilin šećer
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja i mleko. Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Sipajte mleko i ulje pa mutite najslabijom brzinom. U kalup obložen pek papirom preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U toku pečenja proveravajte čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Ponovite postupak i za drugu koru pa ostavite pečene kore da se prohlade. Zasebno u posudi pomešajte mleko, šećer, puter, čokoladu za kuvanje, rum, vanilin šećer i mlevene orahe. Kuvajte u šerpi na šporetu dok se sve ne istopi, pa sklonite sa vatre. Podelite obe kore na pola, dobijete 4 kore. U folijom obložen kalup stavite jednu polovinu kore pa je premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poklopite 4 korom pa pustite da se ohladi preko noći. Tortu premažite glazurom ii pospite šećerom u prahu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije
