
Foto: printscreen/youtube/CooKing
POSNA PICA SA TUNJEVINOM I KAČKAVALJEM: Idealna za dane posta
Napravite domaću posnu picu. Tunjevina zamenjuje meso, a posni kačkavalj menja pravi sir. Toliko je dobra da ćete stalno da je pravite.
1 ,5 dl mlake vode
0,5 dl ulja
1/2 paketa svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
250 g brašna
NADEV
1 konzerva tunjevine u ulju
100 gr biljnog kačkavalja
50 gr mariniranih šampinjona
po želji paradajz pelat, origano i maslinke,sveža paprika
ŠTA JESTI TOKOM BOŽIĆNOG POSTA: Ovu hranu izbegavajte
Priprema
Sipajte u mlaku vodu šećer i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke, i umesite mekano testo. Mesite ga par minuta pa ostavite 30 minuta da naraste. Razvijte testo pa ga stavite u pleh. Onda premažite paradajz pelat pa dodajte tunjevinu oceđenu od ulja i sve ostale sastojke za nadev. Na kraju narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Vodite računa da ne pregori odozdo.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije

POSTOJI NAČIN DA ZAISTA SMRŠATE: Da li znate šta je kalorijski deficit?
