Izvor: najzena
19.08.2024 u 11:43
0

PROBAJTE, NEĆE ŠKODITI: Ova žitarica najbolje reguliše probavu i krvni pritisak

Bogatstvo hranljivih materija u ječmu takođe doprinosi povećanju energetske ravnoteže tokom dana

U današnjem brzom i stresnom načinu života, pronalaženje zdravih alternativa za uobičajene navike može biti od velike koristi za naše opšte zdravlje. Jedna takva alternativa koja se ističe svojim blagodatima je ječam. Ova žitarica nije samo hranjiva, već može imati i pozitivan uticaj na vašu probavu, krvni pritisak, pa čak i biti odlična zamena za kafu.

Regulacija probave

VITAMINIMA PROTIV STRESA: Ovih 5 su najefektniji u stresnim situacijama

Ječam je bogat vlaknima, posebno beta-glukanom, koji igra ključnu ulogu u poboljšanju probave. Vlakna pomažu u održavanju zdravog probavnog trakta tako što stimulišu rad creva i sprečavaju probleme kao što su zatvor i nadutost. Povećanje unosa vlakana kroz ječam može doprineti boljoj probavnoj funkciji i smanjiti rizik od hroničnih bolesti creva.

Kontrola krvnog pritiska

Osim što je odličan za probavu, ječam može biti od koristi i u regulaciji krvnog pritiska. Sadrži minerale kao što su kalijum i magnezijum koji pomažu u održavanju normalnog krvnog pritiska. Kalijum pomaže u neutralizaciji efekata natrijuma, koji je poznat kao jedan od glavnih uzroka visokog krvnog pritiska, dok magnezijum pomaže u opuštanju krvnih sudova i poboljšava cirkulaciju.

Zamena za kafu

Ako ste u potrazi za zdravijom alternativom kafi, ječam može biti odličan izbor. Ječam se koristi za pripremu napitka koji je poznat kao „ječmena kafa“. Ovaj napitak je bezkofeinski, što ga čini idealnim za one koji žele da smanje unos kofeina. Pored toga, ječmena kafa ima blagi, orašasti ukus koji može biti prijatna promena u odnosu na tradicionalnu kafu. Bogatstvo hranljivih materija u ječmu takođe doprinosi povećanju energetske ravnoteže tokom dana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter