
Foto: pixabay
RAŽANI HLEB: Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
Potrebno je
- 150 g ražanog brašna
- 350 g pšeničnog brašna
- 20 g kvasca
- 320 ml mlake vode
- pola kašike soli
- pola kašike šećera
- 1 šoljica maslinovog ulja
- laneno seme
- suncokret
- i semenke bundeve
Priprema
Prelijte vodom laneno seme da semenke nabubre, pa ih procedite. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i semenke pa sipajte ulje. Zasebno, u mlakoj vodi, razmutite kvasac pa ga dodajte u brašno i zamesite glatko i meko testo. Umotajte testo u činiji u kesu pa pustite da nadođe. Maslinovim uljem premažite radnu površinu pa premesite testo i napravite oblik vekne. U pleh obložen pek papirom prebacite veknu pa je pokrijte kesom i ostavite da nadođe. Nožem zasecite veknu pa pecite oko sat vremena na 220 stepeni. Pečen hleb pokrijte pamučnom krpom da odstoji. Umotajte hleb u krpu i ostavite da se prohladi.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ZALOGAJI KOJI SE PAMTE: Pão de queijo – brazilski hleb sa sirom

RECEPT DANA: Saltimboka od rimske teletine

KAO ŠTO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Naučite kako da napravite kiselo mleko kod kuće

IDEALNA ZA SVE SLADOKUSCE: Najukusnija pita sa jabukama

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM: Zaboravićete da nedostaje meso
