Izvor: lepaisrecna.mondo.rs
23.03.2025 u 12:00
0

RECEPT DANA: Rinflajš sa sosom savršen za nedeljni ručak

Tradicionalno vojvođansko jelo, obrok koji bi se svima dopao

Rinflajš je pravo vojvođansko, švapsko jelo. U bukvalnom prevodu sa nemačkog rinflajš znači goveđe meso.

Rinflajš se sprema od goveđeg ili kokošijeg mesa koje je kuvano u supi i najčešće se jede sa renom, ali u nekim krajevima uz ovo jelo pripremaju i specijalan sos od pasiranog paradajza, poprženog brašna na masnoći i mirođijom. Sem kuvanog mesa, u ovo jelo se stavlja i povrće: krompir, šargarepa i celer.

PROČITAJTE: NEODOLJIVI TIRAMISU ROLAT: Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah

Sastojci:
– veći komad mesa od goveđih grudi (u nekim krajevima se sprema i sa mesom od stare koke)
– šuplja goveđa kost
– šargarepa
– paštrnak
-veza peršuna
– srednji koren celera
– listići celera
– 2 luka
– 2-3 lista lovora
– krompir
– biber u zrnu
– so

Priprema

U duboku šerpu sipajte oko 2l vode i ubacite meso. Kuvajte ga nekih 15 minuta dok ne pusti mast, a zatim prospite tu vodu i skinite mast sa šerpe koja je ostala. Opet nalijte vodu u šerpu, pa ubacite sve povrće (sem krompira koga dodajte 40 minuta pre nego što će jelo biti gotovo) i blago posoljeno meso. Zatim ubacite lovor i biber. Sve zajedno kuvajte poklopljeno na laganoj vatri oko 2, 5 sata. Kada povrće i meso budu gotovi, izvadite ih iz vode i u nju ubacite rezanca i peršun, i tako ćete dobiti finu goveđu supu. Rinflajš služite sa renom ili snefom, a po želji, možete pripremiti i sos od pasiranog paradajza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter