
Foto: pixabay, ilustracija
RECEPT ZA SAVRŠENU BRZU POSNU VEČERU
Kako domaćicama često ponestane inspiracije za kuvanje, donosimo vam odličan recept za večeru
1. Zapečene posne punjene paprike
Sastojci:
- 10 paprika (može i suvih)
- 200 gr kuvanog pirinča
- 1 praziluk
-
veza blitve
- 1 veća šargarepa
- 2 kašike ajvara
- 100 ml kuvanog paradajza
- 2 paradajza ili krompira
- so i biber
- 4 čena belog luka
- ulje
GURMANLUCI OD KROMPIRA Slasna jela koja će dugo držati sitim, a osvajaju na prvi zalogaj
- Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk pa dodati rendanu šargarepu. Blitvu obariti pa iseckati. Pirinač skuvati, ali ne sasvim. U pržen praziluk dodati obaren pirinač, iseckanu blitvu, ajvar, seckan beli luk, biber i so pa sve izjednačiti. Paprike oprati izvaditi semenke pa napuniti. Paradajz ili krompir iseći na tanje kriške i zatvarati paprike. Pleh obložiti pek papirom malo pouljiti i poređati paprike. Sipati kuvan paradajz preko njih i ulje. Peći na 200 stepeni C 50-60 min. Služiti tople.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE: Poslastica koja osvežava u trenu

HRSKAVO SPOLJA I SOČNO IZNUTRA: Najjednostavniji recept za jagnjeće pečenje

JEFTIN I LAGAN: Kolač od keksa savršen za tople dane

SUTRA JE POSLEDNJI DAN POSTA: Na Veliku subotu se pridržavajte strogih pravila

PO BAKINOM RECEPTU: Kako da ofarbate jaja za Vaskrs na prirodan način?
