Izvor: Alo
23.04.2024 u 16:08
0

OVE SU GREŠKE KOJE PRAVITE KOD KROMPIR SALATE: Čak se i najboljim domaćicama desi…

Za dobru krompir salatu neophodno je da krompir bude skuvan kako treba, zato proverite da li pravite neku od narednih grešaka. Ako se raspada i liči na pire, krompir salata neće valjati.

Potrebno je da krompir za salatu ne bude ni mekan ni suviše tvrd, već da nađete neku sredinu. Viljuškom probodite krompir tokom kuvanja, da osetite teksturu. Ako lagano prođe znači da je kuvan a ako se raspada, previše dugo ste kuvali. Optimalno vreme je 8 do 12 minuta, pa se vodite time.

Krompir sečete ne delove različite veličine

Krompiri koji nisu iste veličine neće jednako da se skuvaju, neki će da budu premalo a neki previše kuvani, pa se potrudite da budu isti.

GURMANLUCI OD KROMPIRA Slasna jela koja će dugo držati sitim, a osvajaju na prvi zalogaj

Grešite kod preliva

Ako prelivate sirće to uradite dok je krompir topao, a ako stavljate majonez sačekajte da se ohladi. Ako sirće stavite na prohlađen krompir teže će da upije ukus, a ako majonez stavite na topao krompir zagrejaće se i izgubiće teksturu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter