RIBOLITA: Italijanska osvežavajuća supa krepi organizam u trenu
Toskanska supa osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 4 kašike maslinova ulja
- 1 crveni luk
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- 400 g pelata
- 1 kašika pire od paradajza
- 1 l supe od kocke
- 400 g pasulja
- 250 g spanaća
- 2 kašike parmezana
- so, biber
PET VAŽNIH ZDRAVSTVENIH PREDNOSTI KRUŠAKA: Štite srce i creva smanjuju upale
Priprema:
Oljuštite i sitno iseckajte crni, beli luk, i praziluk. Šargarepu iseckajte na komadiće. Pelat ocedite i naseckajte. Pasulj iz konzerve ocedite i isperite. Operite i usitnite spanać. Propržite crni luk, šargarepu i praziluk u loncu pazeći da ne zagore. Zatim, dodajte beli luk i kratko propržite, pa paradajz-pire i supu. Posolite i pobiberite prema ukusu. Zgnječite viljuškom polovinu pasulja pa dodajte u lonac. Pustite da tečnost uvri, pa smanjite temperaturu. Pustite da lagano ključa pola sata. Dodajte preostali pasulj i spanać i kuvajte supu još pola sata. Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74