
ROLAT SA DŽEMOM: Neprevaziđeni recept po kome su ga spremale domaćice stare Juge
Jednostavni sastojci i laka priprema čine ovu poslasticu omiljenu među domaćicama
Patišpanj rolat sa džemom od pet sastojaka svaka domaćica u staroj Jugoslaviji je znala napamet. Obično se služio kao poslastica nakon ručka ili kada dožu gosti. Ukoliko budete pravili, možete da izaberete džem po ukusu, ali jedno je sigurno, svaki zalogaj vratiće vas u detinjstvo.
RECEPT STRUČNJAKA KAKO DA KUĆA MIRIŠE NA ČISTO: Najbolji prirodni osveživač
Sastojci:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike maslinovog ulja
džem po izboru
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno. Ubacati ulje, žumanca i sve lepo izjednačiti. Pleh od rerne obložiti pek papirom pa rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Patišpanj premažite džemom, a možete i kombinovati dve vrste džema. Polako savijati obe strane jednu ka drugoj u susret i sastaviti na sredini. Uviti u krpu i staviti na sat vremena u frižider.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije
