
Foto: pixabay
SAVRŠENA KAKAO GLAZURA ZA POSLASTICE I DESERTE Sa njom je svaki slatkiš čarolija, a svima uspeva
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ulepšaće svaku poslasticu.
Potrebno je
- 3 jajeta srednje veličine
- 150 g šećera
- 30 g gorkog kakao praha
- 250 g putera sa više od 80% masti
- 1 kašičica arome ruma
- prstohvat soli
Priprema
Veliku šerpu sa vodom stavite na vatru. Odozgo stavite manju šerpu, tako da dno ne dodiruje vodu. U tu šerpu ubacite jaja, so i šećer i mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Šerpu sa mešavinom jaja stavite u šerpu sa vodom, ugasite vatru. Mešajte još 8 minuta, dok smesa ne postane kremasta. Kad krene da vri, ugasite vatru pa sklonite šerpu sa kremom od jaja na rešetku, da se hladi. Dodajte prosejani kakao prah, pa dobro promešajte. Ostavite malo tako, pa dodajte aromu ruma. Zasebno, umutite puter da bude kremast. Zatim ga ubacite u prohlađeni krem, malo po malo i snažno mešajte mutilicom. Glazuru stavite u frižider da se prohladi bar pola sata.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije
