
Foto: Printscreen/instagram/Pekar Pekarica
SAVRŠENE POSNE SARMICE: Sarmice od zelja za gospojinski post
Savršen ručak za Gospojinski post, nećete da primetite da nedostaje meso
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
JEFTIN NAPITAK ZA DOBRO JUTRO KOJI IMA MNOGO BENEFITA: Pomaže detoksikaciji i jačanju organizma
Potrebno:
- 20 listova zelja
- 1 šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šolja rendane šargarepe
- 1/2 šolje seckanog paradajza
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- so, biber po ukusu
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1/2 šolje seckanog peršuna
Priprema:
Blanširajte listove zelja u ključaloj vodi 1-2 minuta, pa ih stavite u hladnu vodu.
Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, dodajte rendanu šargarepu i paradajz.
Dodajte pirinač, so, biber, mlevenu začinsku papriku i peršun, pa sve dobro izmešajte.
Na svaki list zelja stavite malo smese i uvijte sarmice.
Poređajte sarmice u šerpu, prelijte sa malo vode i kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ZDRAV I UKUSAN OBROK: Recept za punjene tikvice

PO BAKINOM RECEPTU: Brzi kolač sa višanjama

BEZ JAJA , JOGURTA I SIRA: Jedini recept za pravu srpsku proju

MALE TAJNE VELIKIH KUVARA: Kako da vam tost uvek ima ukus kao iz restorana

TRADICIONALAN BAKIN RECEPT: Jeftin ručak od samo par sastojaka
