
Foto: Youtube
SOČNA I MEKANA! Baklava sa višnjama
Baklava od višanja je desert koji treba da se pripremi upravo sada, kada su višnje u jeku sezone
Potrebno za fil:
- 1 čaša jogurta
- 4 jajeta
- 100g šećera
- 1ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Za sirup:
- 500g šećera
- 500ml vode
- 1 limun
I još:
- 1/2 kg kora za pitu
- 600g višanja
- 3 kašike griza
Priprema: Za fil umutiti jaja, dodati jogurt, šećer, vanilin šećer, ulje i prašak za pecivo. Sjediniti. U višnje dodati griz i promešati. Ako su potpuno odleđene i oceđene dovoljno je jedna kašika griza. Baklavu složiti tako što ćete svaku koru premazati filom dok ne utrošite polovinu kora. Zatim rasporediti višnje, a potom nastavite da redjate kore i svaku premazati, kao i poslednju. Staviti da se peče na 180°C 40 minuta. Dok se baklava peče, sjediniti šećer i vodu, te staviti na ringlu na nižu temperaturu i kuvati 5 minuta od vrenja. Zatim dodati 1 limun isečen na kriške i kuvati još 1 minut. Vrelu baklavu preliti vrućim ušpinovanim šećerom i ostaviti je da se natopi i ohladi. Kada se ohladi čuvati u frižideru.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

UVRSTITE GA U JELOVNIK: Koje su zdravstvene prednosti ananasa?

RECEPT DANA: Harmonika krompir sa šunkom

ZASLADITE NEDELJU: Kiflice sa džemom od šljiva

NA OVAJ NAČIN DOBIJATE KARIRANE MOTIVE: Drugačiji metod bojenja jaja

BEZ PRETERIVANJA: Urme su savršene za pritisak i nerve – koja je preporučena doza?
