Svinjska rebarca u slatko-kiselom sosu, idealna za uskršnji ručak
Rebarca su jednostavna za pripremu, a ukus im je fantastičan, pa obavezno isprobajte ovaj recept.
Svinjska rebarca su specijalitet koji se često poručuje u restoranima, jer je meso ukusno i mekano. Obično se pripremaju u slatko-kiselom sosu, a pomoću ovog recepta možete lako da ih napravite kod kuće. Sve što treba da uradite jeste da ih začinite, a onda i ispečete. Na kraju se prelivaju sosom koji ima daje poseban šmek. Rebarca možete da poslužite za uskršnji ručak, ali i kada vam dođu gosti.
Sastojci:
- 1 kg rebaraca
- so, biber, slatka paprika, beli luk u prahu
- Za sos:
- 130 ml roštilj sosa
- 50 g kečapa
- 50 g meda
- 70 ml soja sosa
Recept za rebarca koja se peku u rerni:
Ispecite rebarca
Meso dobro posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Lepo utrljajte začine u rebarca, pa ih poređajte u pleh. Pecite u rerni na 180°C oko sat i po vremena.
Napravite sos
U šerpu sipajte roštilj sos, kečap, med i sojin sos. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74