Izvor: STVAR UKUSA
20.04.2024 u 22:17
0

Svinjska rebarca u slatko-kiselom sosu, idealna za uskršnji ručak

Rebarca su jednostavna za pripremu, a ukus im je fantastičan, pa obavezno isprobajte ovaj recept.

Svinjska rebarca su specijalitet koji se često poručuje u restoranima, jer je meso ukusno i mekano. Obično se pripremaju u slatko-kiselom sosu, a pomoću ovog recepta možete lako da ih napravite kod kuće. Sve što treba da uradite jeste da ih začinite, a onda i ispečete. Na kraju se prelivaju sosom koji ima daje poseban šmek. Rebarca možete da poslužite za uskršnji ručak, ali i kada vam dođu gosti.

Sastojci:

  • 1 kg rebaraca
  • so, biber, slatka paprika, beli luk u prahu
  • Za sos:
  • 130 ml roštilj sosa
  • 50 g kečapa
  • 50 g meda
  • 70 ml soja sosa

Recept za rebarca koja se peku u rerni:

Korak 1

Ispecite rebarca

Meso dobro posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Lepo utrljajte začine u rebarca, pa ih poređajte u pleh. Pecite u rerni na 180°C oko sat i po vremena.

 

Korak 2

Napravite sos

U šerpu sipajte roštilj sos, kečap, med i sojin sos. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter