Izvor: Kurir
15.06.2024 u 08:09
0

TOPI SE U USTIMA: Ovaj neodoljivi desert možete jesti dok uživate u fudbalu!

Uoči Europskog prvenstva, ovo je savršena poslastica koja se može naći na vašem stolu ispred televizora

Bavarski krem jednostavno je napraviti, a neverovatno je ukusan desert! Kremasta, svilenkasto glatka tekstura koja se topi u ustima sa svakim zalogajem, a može se povezati s prelivima različitih ukusa, voćem ili raznim dodacima. Savršena je ako želite imati dašak Evropskog prvenstva na vašem stolu. Uživajte!

Sastojci:

  • 5 kašičica želatina u prahu
  • 75 g vode
  • 480 ml mleka
  • 4 žumanca
  • 100 g šećera
  • ¼ kašičice soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 50 g maslaca
  • 360 ml slatke pavlake

Priprema:

Stavite vodu u malu posudu. Sipajte želatin u prahu u vodu i promiešajte. Ostavite sa strane dok kuvate krem. U lonac stavite mleko i zagrejte na srednjoj/srednje jakoj vatri dok se mleko ne počne kipiti. Povremeno mešajte kako mleko ne bi zagorelo.

U činiju stavite žumanca, šećer, so i vanilu. Dobro umutite dok žumanca ne postanu glatka i počnu bledeti. Nakon što se zagreje, sklonite mleko sa ringle. Polako ulivajte pola toplog mleka u smesu od jaja i neprestano mešajte.

Kada otprilike polovinu mleka sjedinite sa smesom od jaja, još jednom sve zajedno umutite da se žumanca dobro umešaju te ulijte smesu u lonac s preostalim mlekom. Dobro umutiti da se sjedini.

IZ BAKINE KUHINJE Njegovo veličanstvo-slatko od šljiva

Smanjite vatru i vratite lonac na ringlu da se krema skuva uz stalno mešanje. Kuvajte dok se ne zgusne. Kada je krem gotov, sklonite je s vatre i dodajte maslac i nabujali želatin pa mešajte dok se oboje potpuno ne otope u kremu. Ulijte krem kroz sito u veliku činiju.

Pustite da se krem ohladi na sobnoj temperaturi. Ne stavljajte je u frižider u ovoj fazi jer ne želite da se želatin u kremu stegne. Povremeno promešajte krem kako biste bili sigurni da se ravnomerno hladi. Dok se krem hladi, pripremite kalupe. Ovaj recept je za 7-8 činijica bavarskog krema. Lagano premažite maslacem kalupe. Ostavite sa strane dok krem ne bude gotov.

Kad se krem ohladi na gotovo sobnu temperaturu, počnite mutiti slatku pavlaku za šlag. Dodajte otprilike četvrtinu šlaga u krem sobne temperature. Umešajte ga, a zatim dodajte ostatak šlaga i lagano ga mešajte dok više ne bude belih mrlja u smesi. Smesu ulijte u pripremljene kalupe i prekrijte plastičnom folijom. Stavite u frižider da se ohladi najmanje 4 sata, najbolje preko noći. Poslužite je samu ili s umakom i voćem po želji. Prijatno!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter