TRIK: Nikad brže ljuštenje pečenih paprika
Domaćice već spremaju zimnicu u kojoj je neizbežan ajvar. Obožavan među Srbima, ajvar se dugo kuva, pa neka bar njihovo ljuštenje bude brzinsko. Evo trikova kako.
Pre guljenja, paprike stavite u kesu i zavežite. Ostavite da odstoji neko vreme. Zamrznute pečene paprike odmrznuti 10 minuta, staviti u kesu pa pod mlaz vrele vode na nekoliko sekundi i odmah oguliti.
Drugi način je da pečene paprike odmah po vađenju iz rerne prekrijete providnom folijom, salvetom ili krpom, ili ih stavite u šerpu i poklopite poklopcem. Neka odstoje 15 minuta, veća količina može i pola sata. Na ovaj način se stvara para i višak tečnosti, što olakšava guljenje.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74