
Foto: Youtube printscreen/ Gala Food
UZ OVAJ SASTOJAK POHOVANE TIKVICE UVEK USPEVAJU: Laganijeg letnjeg ručka od ovog nema
Recept za pohovane tikvice iz rerne ukusniji je od bilo čega što ste probali u skorije vreme
Pohovane tikvice pečene u rerni na ovaj način su savršeno letnje jelo uz koje nećete ni pomisliti na meso.
Za 1 tikvicu trebala mi je ova količina sastojaka:
- 1 tikvica (450gr)
- 50gr ovsenog brašna
- 2 i po jaja
- 80gr palente
- 20gr parmezana
- Začini (kašikica soli, crvene paprike, bosiljka i malo bibera)
NJOKE U PARADAJZ SOSU. Donosimo vam originalni italijanski recept
Priprema:
- U jednoj činiji je brašno
- U drugoj činiji umućena jaja
- U trećoj činiji je palenta+začini+parmezan
Tikvicu dobro oprati i iseckati na kolutove. Svaki kolut prvo umočiti u brašno, pa u jaja, pa u palentu. Ređati na pek papir. Posuti sa kašikom maslinovog ulja ili uljem u spreju. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije
