Izvor:
19.06.2024 u 18:56
0

Zašto iskusne kuvarice iz Italije dodaju sodu bikarbonu u paradajz sos

Svaki ljubitelj paste želi da zna trikove kojima se služe Italijani.

Nekad i najjednostavniji recept kao što je onaj za paradajz sos krije određene cake prilikom pripreme, a jedna iskusna kuvarica iz Italije otkrila je svoj trik.

Kulinarski bloger Đuzepe Federići podelio je sa svojim pratiocima savete koje je dobio od svoje bake, 85-godišnje Italijanke. Ona mu je otkrila da za postizanje savršenog ukusa prilikom pripreme paradajz sosa mora da koristi dva sastojka: šećer i sodu bikarbonu.

@sepps_eats BICARBONATE SODA IN PASTA SAUCE?! #pasta #nonna #bicarbonateofsoda ♬ original sound – Giuseppe Federici

Soda bikarbona ublažava kiselkast ukus paradajza i sprečava gorušicu, ali ne treba preterivati. Za dve konzerve paradajz sosa dovoljna je četvrtina kašičice.

Šećer se dodaje kada je priprema sosa skoro pri kraju. Jedna supena kašika dovoljna je za istu količinu sosa kao i do sada, odnosno dve limenke,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter