Izvor: Alo
07.09.2024 u 22:35
0

KAKO SE REŠITI NADUTOSTI NAKON JELA: Doktor otkriva šta odmah treba primeniti nakon što završite sa obrokom

Ako ste preterali s hranom, aktivnost može pomoći u borbi protiv nadutosti i podstaći probavni sistem. Umesto da sednete i uživate u filmu nakon večere, pokušajte ustati i prošetati 45 minuta.

Kada se osećate siti ili imate bolove u želucu nakon jela, često ne možete puno toga da uradite, osim da pričekate da prođe. Najgori deo nadutosti je nelagoda. Može uzrokovati bolove u želucu i naduti stomak te učiniti da se generalno osećate loše.

POSNA REFORMA TORTA: Poslastica koja je istog ukusa kao original

Kako smanjiti nadutost

Ako inače imate problema s nadutošću, nemojte preterivati s hranom. Džejms Kinros, predavač kolorektalne hirurgije, kaže da masna i prerađena hrana ili previše šećera, mogu biti pravi okidač za nadutost.

– Pokušajte da konzumirate uravnoteženu ishranu, s opcijama na bazi biljaka, koja će vašim crevima pružiti raznolikost koja je potrebna za pravilno funkcionisanje – rekao je Džejms.

Ako ste ipak preterali, aktivnost takođe može pomoći u borbi protiv nadutosti i podstaći probavni sistem. Umesto da sednete i uživate u filmu nakon večere, pokušajte ustati i prošetati 45 minuta.

Isto tako, osim hrane treba paziti i na ono što pijete.

– Pobrinite se da pijete puno vode ako želite da uživate ​​u alkoholu, koji remeti ravnotežu bakterija u crevima i njihovu sposobnost funkcionisanja – dodao je Džejms, a prenosi Metro.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar