Izvor: Telegraf
11.03.2022 u 08:05
0

Saznajte da li ste emotivno zavisni od partnera: Ovi znaci ukazuju na to

Kad nekog volite, onda ste spremni na sve kako biste ga usrećil. I to je u redu, međutim, ne po svaku cenu.

Po definiciji, emocionalna zavisnost je oblik nezrele emocionalne vezanosti koji se ogleda u preteranom oslanjanju na drugu osobu. Te druge osobe doživljavaju se kao jedini izvor sigurnosti, ljubavi, blagostanja, sreće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko dođe do prekida ovakvih veza usled odlaska ili odbacivanja, tada emocionalno zavisna osoba oseća intenzivan strah, patnju, nesigurnost, beznadežnost.

Kad nekog volite, onda ste spremni na sve kako biste ga usrećili. I to je u redu, međutim, ne po svaku cenu. Nije retkost da osoba u želji da udovolji svom partneru pretera i postane emotivno zavisna.

Ovo su dva znaka koja pokazuju na da vaša sreća zavisi od partnera:

1. Zanemarujete svoja osećanja 

Imate potrebu da imitirate partnerovo raspoloženje i da potiskujete svoje emocije. Možda jedva čekate da dođete kući i kažete mu da ste dobili unapređenje na poslu, a onda ga zatekne nervoznog. U tom trenutku vaša sreća više nije bitna i sva pažnja je usmerena na njega.

Trebalo bi da budete svesni da tako nećete moći doveka i da ćete u jednom trenutku „pući“, a to neće biti dobro ni za vas ni vašu vezu. Stoga je najbolje da porazgovarate sa partnerom, i o svojim i njegovim emocijama.

2. Tražite mu da donosi odluke umesto vas

Pokušavate da pronađete način na koji će vaš partner videti koliko ga poštujete i volite. U redu je da sa partnerom porazgovarate o planovima koje imate, ali to ne znači da neko treba da donosi odluke umesto vas.

Možda to radite jer ne želite da ga povredite činjenicom da ste nezavisni i samostalni, ali ne zaboravite da će vas osoba koja je vaša srodna duša voleti zbog toga što jeste.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter