
Foto: wikipedia
Medeni kolač je klasik: Evo recepta za najslađi kolači
Donosimo vam recept za neodoljivu poslasticu
Mazi slaži i smaži Lep sitni kolac koji je izdasan pogodan za sve proslave.
Sastojci Količina
Medene gotove kore 1 pakovanje
šećer 200gr
Mleveni orasi 100gr
Vode 400ml
Maslac 200gr
Cokolade mlecne 100gr plus 2 kasike kakao
Mleveni keks 300gr
Cokolada za glazuru 100gr
Ulje 3 kasike
Kako pripremiti
Slaži, maži i za Staviti na vatru šećer, maslac i vodu. Kada provri kuvati dva minuta, pa dodati izlomljenu čokoladu. Ugasiti vatru i mešati dok se i čokolada ne otopi. Skloniti, pa dodati mleveni keks i sve izmešati. Na svaku koru naneti 8 kašika fila i preklapati drugom korom. Tako uraditi sa 3 kore, na zadnju ide glazura. Filovati dok je fil još vruć. Na kolač staviti tacnu i preko nešto da samo malo pritisne, ne jako. Za glazuru na laganu vatru staviti čokoladu i ulje i uz mešanje lagano je otopiti. Skloniti sa vatre, pa dodati mleko i brzo promešati. Prelijte kolač, malo razvucite i prodrmajte tepsiju ili tacnu na kojoj je kolač da se glazura ujednači svuda. Ostavite kolač da odstoji, pa secite i služite.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

CELA PORODICA ĆE UŽIVATI: Zapečeni brokoli, zdrav i ukusan ručak

LEK ZA NADUTOST: Zbog ovih namirnica ćete zaboraviti na nadimanje

PRAVILNA NEGA LICA: Dermatolozi kažu da je peškir bitniji nego što mislite

PILETINA, SVINJETINA I GOVEDINA: Koliko dugo se marinira meso za savršen rezultat?
